איך ל"שרוף את הלולב והפתילות של חנוכה" בעידן הקורונה

שאלה:

דחוף לי לשעה הקרובה- תודה.
למיטב ידיעתי השנה "נשרוף" את החמץ ע"י אקונומיקה ונזרק לפח. השאלה האם נכניס גם את הלולב והפתילות בתוך השקית עם החמץ ונשפוך על כולם ייחד אקונימקה. לכאו' כן. יש אישור? [או לשמור את הלולב והפתילות לשנה הבאה ולשרף רגיל ]

תשובה:

שלום וברכה

הלולב והפתילות אינם חמץ, ואין ענין לשורפם או לשפוך עליהם אקונומיקה… הרעיון שאנחנו שמים אותם תמיד בתוך אש השריפה, הוא כדי לקיים בהם מצוה נוספת מלבד מה שכבר קיימנו בהם בסוכות ובחנוכה, כך שכרגע הם לא רלוונטים…

חג כשר ושמח.