תפילה דרך מרפסות וחדר מדרגות

שלום רב,
אשמח לקבל תשובה בנושא, הכן שאני גר יש התארגנות של תפילות,
כל אחד דרך הבית או מרפסת או חדר מדרגות (ריכוז כזה, שיצא שזה משקיף אחד על השני)
בכל אופן אחד המתפללים ביקש שיהיה בעל תפילה אחד כי לטענתו הוא בדק ויש חיוב שהבעל תפילה צריך לראות לפחות מניין מתפללים זה מתוך פסק הלכה של הרב יצחק יוסף
השאלה אם יש מקום להקל כי היחיד שאולי רואה את כולם לא אוהב ולא מעוניין בחיוב עכשיו להתפלל כשליח ציבור 3 תפילות
עד למצב שבעז"ה במהרה בימנו יעבור הנגיף מהעולם
אם יש מקום להקל או שכך העניין

תשובה:

שלום וברכה

כאשר יש עשרה שרואים אלו את אלו לא צריך שהחזן יראה עשרה, אבל אם אין, כל אחד במרפסת שלו ורק החזן יכול לראות עשרה, אכן רק אם הוא מתפלל יצטרפו. מה שאפשר לעשות שאחד השכנים ירד למטה ויהיה חזן במקום שהוא יכול לראות עשרה. האיסור הוא להתקהל, אבל כשאחד עומד למטה זה בסדר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אנו מתפללים בחדר מדרגות שהוא תחת קורת גג אחת וקול אחד יושב ליד דלת ביתו האם מצטרפים למניין חשוב לציין שלא נראה שיש אחד שרואה את כולם אלא יש רצף שכל אחד רואה את חבירו אבל לא את כולם האם מצטרף כה"ג לספרדים ולאשכנזים
    והאם שייך שבעל קורא יעלה את כל העליות כשזה האלטרנטיבה היחידה

  2. לכאורה זה קבוצות נפרדות וצריך שלפחות החזן יראה את כולם. אלא ששמעתי בשם הגרז"נ גולדברג שאמר שזה נחשב הכל רשות אחת, נראה לי צ"ע מסברא תשאלו רב אחר.