תפילה במנין במרפסות – חובה או רשות?

כיון שהרבנים פסקו שעכשיו בזמן הקרונה אין להתפלל במנין {ויש אומרים שהשכר עכשיו כשמתפלל ביחיד אותו שכר שמתפלל במנין} אם יש אפשרות להתפלל במרפסת האם זה חובה כמו שאר הימים.

תשובה:

אין חובה להתפלל במרפסת, כיון שיש ספק על הצירוף הזה, ולכן מי שמתפלל יותר בכוונה בבית ולא נוח לו שם, רשאי לעשות זאת, כך הורה הגר"צ וובר רבה של שכונת נוה יעקב, אבל ישתדל לשמוע מהם קדיש וקדושה.

חג שמח.