סתימה בבניין

שלום וברכה. אני שוכר דירה בקומה 3, הצנרת בבניין היא משותפת, לשכן בקומה ה1 הייתה סתימה בשירותים ובמקלחת והשכן תובע מדיירי הבניין להיות שותפים בעלות ההוצאה של הנזק. 1. האם מהדין השכן יכול לתבוע את התשלום משאר דיירי הבניין? 2. האם המשכיר צריך לשלם את הסכום או שזה חל עליי?

תשובה:

תיקון של סתימה בצינור המשותף מוטל על כל דיירי הבניין – גם על דיירים שגרים בצד השני ולא משתמשים בצינור הזה.

כל רכוש משותף חייבים כל דיירי הבניין לתקן.

תשלום התיקון מוטל על המשכיר ולא על השוכר.

בהצלחה.