מכירה לגוי כדי למנוע חיוב טבילה

היי
איזה רב אחד שאיני מכירה עשה לנו בבוקר מכירה של רשת ותבנית לטוסט אובן חדש ,מכיון שאמרתי לו שאין לנו אפשרות איך לטבול אותם כי הכל סגור בגלל המצב,ובסוף אבא שלי מצא איזשהו מקום לטבול אותם ,השאלה היא אם אני צריכה להגיד לו שטבלנו כבר ויבטל את המכירה או שלא נורא ?
תודה רבה !(:

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד זה של הגוי אי אפשר לטבול, אני לא יודע כיצד ביצע את המכירה, אם נתן לכם אפשרות לבטל חד צדדית אתם יכולים לבטל ולטבול, אבל אם קבע לזה זמן וכדומה תזדקקו שוב טבילה כשזה יקנה שוב מהגוי, כדאי לברר אצלו.