טבילה בבריכת גומי או תשעה קבין

שלום לכבודו
רציתי לשאול במצ הנוכחי שהמקוואות סגורות מה עדיף לעשות בערב יו"ט,
תשעה קבין או טבילה בבריכת גומי גדולה אם בכלל שייך בה (האם היא נחשבת כבריכה בקרקע).
תודה וחג שמח

תשובה:

בהגהות מהרש"ם מברעזאן (ארחות חיים [כהנא] ד"ה מ"ש בדין) מביא בשם הנחל אשכול (לס' האשכול הל' תפלה וקריאת שמע עמ' 2 אות א) דבטבילת עזרא יש להקל לטבול בתוך כלי, ואין צריך קרקע דוקא. אינני יודע מה עדיף.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה
    שאלתי על בקרקע דווקא כי בסי' פ"ח ס"ק ד' כתב המשנה ברורה
    "דכל שהוא דרך טבילה בעינן 40 סאה ובקרקע כשאר טבילות" והבנתי מדבריו שצריך קרקע דווקא.