הכשרת כלי פורצלן חדש שספק אם השתמשו בו בחמץ

האם ניתן להשתמש או להכשיר כוסות פורצלן חדשות, שספק רב אם השתמשו בהן בכלל לשתיה חמה, ורוב הסיכויים שהן חדשות לגמרי. אם כן השתמשו בהן זה היה לפני כשנה לשימוש מועט ביותר? זה נשאל לאור המגיפה הנוכחית. תודה רבה<

תשובה:

בכלי פורצלן לכתחילה אנחנו חוששים שדינו ככלי חרס שלא מועילה לו הגעלה, ובשעת הדחק כאשר מדובר בכלי יקר ויש כאן הפסד, סומכים לאחר זמן רב ובצירוף הספק על הכרעתו של האגרות משה יו”ד ח”ב סי’ מו על שיטת בעל העיטור שגם בחרס מועילה הגעלה שלוש פעמים.

חג שמח.