מכירת חמץ – האם צריך אחר כך לטבול את הכלים?

האם אפשר למכור מיקרוגל לגוי?
אין בעיה בכך שהמיקרוגל עובר לרשות גוי ואח"כ יצטרך הגעלה?

וכן, אם מוכרים בוידעם שבתוכו סירים (או מגירות שבתוכן סכו"ם וכו'), שוב אותה שאלה – האם לא נקרא שכלי המתכת עוברים לרשות גוי ואח"כ יצטרכו הגעלה?

תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

מחמת החשש הזה, בכל שטרות מכירת החמץ עם הגוי לא כותבים שהכלים נמכרים לגוי, אלא רק החמץ הדבוק בכלים. אין בעיה. יש רבים שהקלו גם כשמכר את הכלים עצמם שאין צורך בטבילה, אבל לכתחילה כדי שלא להכנס לחשש זה שהחמירו בו החזון איש ועוד, נהגו לכתוב כך.