כמות אכילת מצה – מכונה

שלום רב
לגבי הכמות של אכילת מצה הבנתי שצריך לאכול 3 פעמים כזית מצה שזה 27 גרם לכזית ,אין לנו משקל מתאים לשקול בדיוק את הכמות ,אשמח אם תגידו לי כמה זה מבחינת כמות לא בגרם, מצה מרובעת שלמה?חצי מצה?שלושת רבעי?וכן גם במצה עגולה ….
תודה רבה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

לכזית ראשון יש לאכול 3/4 מצה, לכורך מספיק חצי מצה, ולאפיקומן, מי שיכול שוב 3/4 מצה תבוא עליו ברכה, ואם קשה, מספיק חצי מצה.

חג שמח