ישיבה יחידי בבית מדרש בזמן מגיפה

לכבוד רבני בית ההוראה
אני גר במקסיקו סיטי, ועכשיו בזמן מגיפת הקורונה ביטלו את המניינים בבתי כנסיות, והחלטתי שבכל זאת כדאי לי ללכת לבית הכנסת להתפלל, ולמעשה אני הולך גם ללמוד וגם להתפלל ואני נמצא שם ממש יחידי.
והיום התקשר אלי חבר ואמר לי ששמע שיש מדרש שאומר שהמלאך המות מחביא את כלי משחית שלו בבתי מדרשות ושלכן לפחות צריך שיהיו בבתי כנסיות ב' אנשים. והאם הדברים נכונים. ויש לציין שבאותו מקום שאני לומד יש עוד בית המדרש בחלק אחורי של המקום, וחבר שלי לומד שם, והאם זה נחשב שכבר יש ב' אנשים באותו מבנה ובזה מספיק, או שצריך שיהיו ב' אנשים בכל בית מדרש
תודה מראש
אם אפשר לקבל מקורות

תשובה:

שלום וברכה

אכן מקור הדברים בגמרא במסכת בבא קמא דף ס ע"ב, ראה שם. ואם אכן המצב מוגדר היום כמגיפה זו הערה נכונה.