הפלה מוקדמת – משמעות

אישתי הפילה לצערי בשבוע 9 הפלה טבעית בבית. במהלך ההפלה נפלטה השליה ואיתה ממש העובר הקטן בגודל שני סנטימטר בערך. (ברור לכל דבר שזה העובר). מה אמורים לעשות עם זה? האם ניתן לשמור עליו?

תשובה:

אין לשמור בשום אופן, זה לא בריא לנפש וחסר טעם לחלוטין. חשוב לדעת, ואני אומר מתוך ידיעה בענין ומחקר רב, הפלה כזו אינה שכול אלא חלק מהתהליך הטבעי של הילודה, 20-25% מההריונות מסתיימים בהפלה מוקדמת בשבוע 8-9, זה אינו עובר שהיה אמור להתפתח אלא עובר נפל שאין לו כל משמעות. יש שנים שעוברות זאת כמה פעמים. שערו בעצמכם לפי המספר שנקבתי, אשה שיולדת 6-8 ילדים ממוצע בציבור החרדי, מה הסיכוי שתעבור את זה לפחות פעם אחת… זה מאכזב כי חשבנו וציפינו ושמחנו, אבל שום דבר לא מעבר לכך!

בשורות טובות ותמיד שמחות!