שאריות מזון לבעלי חיים

שלום וברכה, יש לנו בעלי חיים, ואנחנו בין השאר מאכילים אותם שאריות מהסעודות. נאמר לי שיש בן איש חי שכותב שאסור להאכיל שאריות מסעודה, האם יש חולקים ובפרט שיש בזה חשש בל תשחית סתם לזרוק שאריות שיש מה לעשות איתם? (אשמח לקבל תשובה מפורטת עם מקורות)

תשובה:

אינני מכיר כזו הלכה, אני מניח שהכוונה למאכל שאדם ראוי לאדם, ויש כידוע איסור להאכיל מאכל אדם לבהמה משום בל תשחית, אבל שאריות שהנדון הוא אם לזרוק או לתת לבעלי חיים, ברור שיש לתת לבעלי חיים, ואדרבה מי שזורק סתם עובר בבל תשחית, כיון שיש לו אפשרות עוד להשתמש בהם.