לסמוך על אחת מבדיקות שבעה נקיים כהפסק טהרה

שלום עליכם נשאלתי מאשה (אשכנזיה) שעשתה הפסק וראתה עליו נקודה קטנה – לטענתה בצבע אדום. היא שמרה את העד ומשום מה הראתה אותו לבעלה רק ביום השביעי אז זה כבר היה בצבע ב'ז (חום צהבהב). כיקשתי מבעלה שיביא לי את העד אבל הוא אמר לי שהוא החליט שזה כלום וזרק את העד וכעת ליבו נוקפו. השאלה היא אם היא יכולה ללכת לטבול על סמך צבע שכזה? ואם לא אז האם היא יכולה להמתין יום ואז לטבול שכן שאר הבדיקות של שאר הימים היו בסדר – למרות שהיא לא הגדירה אף אחת מהבדיקות של שאר הימים כ"הפסק טהרה"? תודה רבה ה' יברך אתכם בריאות וחג שמח

תשובה:

שלום וברכה,

האמת שמן הסתם זה בסדר, מצוי שמחמת הלחות בשעת מעשה בהשתקפות האור לאדם בלתי מומחה זה נראה אדום, ובעצם זה חום, אבל איך אוכל לומר על מה שלא ראיתי וגם הוא עצמו כרגע לא בטוח… בפרט בהפסק טהרה שיש שהחמירו בו כידוע מדברי החכמת אדם לגבי מראה גע"ל. ולכן, אם אינו בטוח שאין חשש, יכול לסמוך על הבדיקה הבאה שהיא הפסק טהרה אף שלא נעשתה לשם כך ותטבול למחרת.