יזכור-הורים בחיים

שלום וברכה, 1. אמירת היזכור בשביעי של פסח, כתוב שיש עדיפות שתהיה במניין, אבל מה לעשות שיש מניין מצומצם של בדיוק 10 אנשים שמתוכם 6 אנשים הוריהם בחיים, האם ניתן להורות שהם ישארו בבית הכנסת בכדי להשלים מניין או שבכל אופן יש חובה גמורה לצאת מבית הכנסת לאותם שהוריהם בחיים ואז אמירת היזכור נותרת ללא מניין? 2. האם אפשרי שהנכד יגיד יזכור על הסבא שההורים בחיים?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שהמנהג הוא שיוצאים החוצה אלו שיש להם הורים גם אם לא נשארים בפנים עשרה, כך גם בשנים כתיקונם, במנין של צירים שאין עשרה שאין להם הורים.