חוזה שכירות בחול המועד

שלום, אני מעוניין להשכיר דירה חדשה, רק השבוע קבלתי את המפתח מהקבלן. אני רוצה לחתום חוזה עם שוכר אך הדירה בשכונה שיש בה סגר (קורונה) ויש גם לחץ של ערב פסח. השוכר מעוניין להכנס באסרו חג פסח ואני חושש שאם לא נסגור חוזה אאבד אותו. האם אפשר להפגש בדירה בחול המועד (בהנחה שיהיו הקלות בתנועה) ולחתום חוזה? אם לא, האם אפשר להפגש לזכרון דברים שמחייב מבחינה הלכתית ומשפטית? תודה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה, אף שאין לכם אפשרות להפגש קודם, כיון שאתה לא זקוק לכסף לצורך המועד והוא אינו זקוק לדירה במועד – אסור, כי אם לא יהיה שוכר זה יהיה אחר. אמנם אם זה מצב שמחמת הקורונה יש חשש שלא ימצא שוכר אחר זמן רב, יש לדון אולי זה דבר האבד.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תקמה סעי' ו ומשנה ברורה שם ס"ק לט ושער הציון ס"ק מה.