האם צריך להשלים קריאת התורה בציבור

שאלה:

שלום וברכה,
האם כשנחזור להתפלל במניין נצטרך להשלים את פרשיות השבוע שפיספסנו בקריאה במניין? או מספיק להמשיך מפרשת השבוע הנוכחית לאותו זמן?

תודה

תשובה:

שלום וברכה באופן כללי כאשר ציבור מפסיד קריאת התורה משלימים זאת בשבוע הבא, אלא שיש כאן שתי נקודות: א. יש מחלוקת בין המגן אברהם לאליה רבה אם ניתן להשלים יותר מפרשה אחת, ראה דבריהם בסי' קלה. שנית, יש מקומות שיש בהם כל מיני מנינים במרפסות ובחצירות שקוראים בתורה, ויהיה צורך לדון מה המשקל של זה ביחס לשאלה האם נחשב שהציבור בכללותו לא קרא בתורה.