התרת נדרים על קטניות בפסח

שלום כבוד הרב. אני ובעלי שנינו ספרדים. רציתי לדעת איך עושים התרת נדרים לאכילת קטניות בפסח תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם מנהג אבותיכם שלא לאכול קטניות כפי שהיו קהילות מבני ספרד שלא אוכלים קטניות או חלקם בפסח, אין לעשות על זה התרת נדרים, מנהגי אבות יש להם תוקף מחייב ואסור לשנות, אבל אם זה לא מנהג אבותיכם אלא שכך נהגתם בעצמכם ועכשיו אתם רוצים לאכול קטניות, אפשר לעשות התרת נדרים, בפני שלושה רבנים המבינים ענין נדרים, רב בית הכנסת המקומי יוכל לעזור לכם בזה, קצת מורכב כרגע לעשות את זה בגלל הסגר של הקורונה, תתייעצו איתו שיראה אם זה אפשרי כרגע בנתונים הקיימים אצלכם.

בהצלחה