שינוי יעוד תנור פירוליטי מבשר לחלב

שאלה:

אני אשכנזי
אפשר להכשיר תנור בשרי לחלבי / חלבי בשרי עם תנור פירוליטי ? אם כן מה עם הזכוכית של הדלת ?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה אפשר לשנות את יעוד התנור מבשר לחלב ולהיפך על ידי תוכנית הניקוי שלו, זה יועיל גם לדעת, ואגב, מן הדין גם בתנור רגיל זה אפשרי, כיון שבהיתרא בלע – לא בלע איסור אלא בשר או חלב, מועיל ליבון קל, והוא ניקוי יסודי, המתנה 24 שעות ללא שימוש, והפעלה ריק על החום המירבי. אין הכשרה לתבניות האפייה!