עבודה בחול המועד – מכירת עבודות יצירה

שלום אשתי מפעילה עסק של חוגי ילדים (יצירה) וקייטנות. עקב אירוע הקורונה – יש ירידה חדה מאוד בפעילות ובהכנסות (אסור להפעיל חוגים וקייטנות). כדי לצמצם נזקים – אשתי עברה לפעילות של הכנת ערכות יצירה ומשלוח לבתי הלקוחות. האם מותר לה לעשות זאת בחול המועד? מדובר בעיקר בפעולות של גזירות, אריזה ושליחה ללקוח.

תשובה:

שלום וברכה

אין כל היתר לעסוק במסחר מכל סוג שהוא, גם לא מהבית, אלא לעני שאין לו מה לאכול בחג, או באופנים מסויים של צורך החג, כמו חנות מכולת, או צרכי הרבים כמו משרדי ממשלה וכדומה. מה גם שמסתבר שהיא מוכרת יצירות שהן כבר בגדר מעשה אומן שאסור לעשותן בחול המועד, ובמכירתם היא מכשילה את הרבים.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מבין שמדובר בילדים, אבל עדיין זה בודאי משהו מעבר למה שילד עושה בעצמו, וזה כבר מעשה אומן. החשש שלא יהיה צורך בערכות האלו בהמשך, אינו מתיר לעבוד עכשיו לכאורה, זה לא מגדיר זאת כדבר האבד, אינני יודע להתיר. שיהיה תמיד רק שפע ושמחות.