משחקים בשבת – מוקצה?

שאלה:

שבוע טוב לכבוד הרבנים
רציתי לשאול האם מותר לי בשבת לשחק עם הילדה בצעצועים כמו בובות קטנות או משחקי קופסא או חישוקים ,ובכלל האם מותר לי לשחק איתה או שהמשחקים נחשבים מוקצה בשבילי ? (אני ספרדי) בתודה רבה ויישר כוח

תשובה:

שלום וברכה מותר בהחלט לשחק, כבר הורה הגרי"ש אלישיב וכך מקובל, שמה שכתב השו"ע שכדור הוא מוקצה בשבת, הוא משום שהיה מדובר בכדור סמרטוטים שיוחד לשימוש למשחק, והנושא הוא, האם יחוד מוקצה לשימוש שאינו חשוב – כמו משחק, מספיק כדי להפקיע ממנו דין מוקצה. אבל כלי שיוצר לשם משחק לכתחילה ומשלמים עליו וכו', אין סיבה שלא יחשב כלי, ומותר לשחק בו בשבת. אמנם הגר"ע יוסף חלק על הוראה זו, אבל גם לדבריו לא שמעתי אלא שהחמירו בכדור שעליו דיבר עלהשו"ע, לא שמעתי שהחמירו בזה בשאר משחקים.

הצטרף לדיון

תגובה 1