מרק רותח שגלש למגירה חלבית – דין הכלים החלביים

שאלה:

שלום,
בזמן בישול מרק עוף המרק רתח וגלש למגירות החלביות שמתחת לאינדוקציה ונגע בסכום (מתכת, פלסטיק וסיליקון) ובצלחות פורצלן /חרסינה שבתוכן.
מה דינם?

תשובה:

שלום וברכה לגבי הסכו"ם מתכת אין כל בעיה, עושים הגעלה. גם כלי הפלסטיק יש להקל בנידון זה ולעשות הגעלה, ראה בענין זה כאן, וזאת מחמת הספק דלהלן. לגבי הצלחות חרסינה וכו' שבאופן עקרוני אין להן הכשרה, נראה שכיון שיש מקום גדול להסתפק כאן האם המרק שהגיע למגירה עדיין היה חם, הוא עבר אני מניח מסלול גדול, ובודאי אינו כלי ראשון [אינני יודע בדיוק את המציאות אבל אני מניח שלא מדובר בכמות מאוד גדולה שמאפשרת שנשאר חם עד שהגיע לכלים], יש להקל בהגעלה בטבילה שלוש פעמים במים הרותחים, ראה כאן בהרחבה רבה בזה מדברי בעל האגרות משה. אם לפי דעתך עד שהגיע המרק למגירה ודאי כבר התקרר אין צורך בהכשרה כלל וניתן לסמוך על רחיצה טובה בלבד.