מכירת חמץ – ספרי קודש

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. ספרים (מחזורי חגים ) שהיו על שולחן החמץ בחגים , בדקתי אותם וכשראיתי פירורים נשפתי כדי להרחיקם. אך עדיין אני לא בטוחה ב 100 אחוז שאין בהם פירורים בכלל. מותר לי להשאיר אותם במקום , בחדרי על המדף בארונית ולכלול אותם במכירת חמץ וצריך לסמן "החמץ הדבוק בספרים מכור לגוי " ?
2. ידוע שיש חובה לסמן מקומות מכורים לגוי . רוב החמץ שלנו יהיה במחסן בגינה מחוץ לבית , אני לא אכנס למחסן בפסח. אולי רק ההורים והם כמובן יודעים שהאריזות שם עם חמץ . עדיין יש חובה לסמן "מכור לגוי " ? למרות שלא אלך למחסן בכלל ?
3. במכירת החמץ , מותר לכלול גם תשמישי קדושה וספרים , אלא שיש לציין בשטר המכירה " החמץ הדבוק בכלים ובספרים מכור לגוי " ?

תשובה:

שלום וברכה כבר עניתי על שאלתך זו בשבוע שעבר, אין כל בעיה למכור את ספרי הקודש ואין בזה שם זילזול, בלאו הכי לא מוכרים את הספרים עצמם אלא את החמץ שבהם, וגם בלא זה אין חשש, את לא צריכה לציין כלום הרבנים בחוזה שלהם מול הגוי עושים כל מה שצריך. אין חיוב למכור את כל הספרים, העיקר שלא להניח על שולחן האוכל, החזון איש כידוע החמיר בכך מחשש שמא ימצא שם פירור ויבוא לאוכלו אבל רבים תמהו על דבריו שכן פירור בספר ודאי מאוס ואין חשש שיאכל. חובה לסמן את כל מקומות החמץ.