מיני בר לפסח / פלטה חשמלית הכשרתה לפסח

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול: 1. יש לי בר מי עדן. קיבלתי מיכלי מים כשרים לפסח. האם כל המתקן כשר? עלי לציין שהשתמשתי במים החמים אך ורק להכנת קפה. מעולם לא השתמשתי למשהו אחר. 2. האם אפשר להשתמש בפלטה של שבת לשימוש בפסח? אין לי פלטה אחרת. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם השתמשת במים החמים רק לקפה ולא לחמץ, ניתן להשתמש בפסח, ואין צורך לחשוש לאדים היוצאים מן הכוס אף שהיא בחזקת חמץ, כיון שמן הסתם לא היו בני יומם וכלל לא ברור שאי פעם היה חמץ ממש בכוס.

את הפלטה יש לנקות היטב ולהפעיל על חומה המירבי שתתלבן, אחר כך לעטוף בנייר כסף עבה וכך ניתן להשתמש בה בפסח.

חג שמח.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה!
    לגבי בר מי העדן השתמשתי בכוסות חד פעמיים בלבד להכנת קפה. לא בכוסות רגילים. מעבר לזה מעולם לא השתמשתי במים להכנת חמץ כמו מרק וכו.
    אם כך זה בסדר?