לקיחת חפץ מהאשה בימי נדה / תינוק

שאלה:

הבנתי שהאיסור להעביר דברים מיד ליד הוא דווקא בהושטה. מה הדין אם אני לוקח חפץ שמונח ע"ג אשתי כשהיא נידה השאלה גם לגבי תינוק כשאין את הענין של ההושטה? האם יש בעיה ליגוע במיטה שלה או בשמיכה וכדו' עם הרגלים או אפי להניח רגלים על מיטתה בזמן שנמצאת על המיטה?

תשובה:

שלום וברכה אסור לקחת חפץ שמונח עליה, ונכון להחמיר גם שלא לקחת חפץ מהתיק שהיא מחזיקה, או את התינוק מסלקל שהיא מחזיקה, אמנם ילד גדול יותר שבא מעצמו, יש שהתירו כמובא בפתחי תשובה בתחילת סי' קצה. להניח רגל על המיטה כשהיא אינה מרגישה זאת אין איסור, אלא אם כן זה ביטוי של חיבה.

מקורות:

ראה פתחי מגדים סי' ג סעי' כד-כה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ראיתי באמת שזו מח מה הסיבה לאסור הושטה לדעת הב"י בגלל חשש נגיעה שאז כמו שאמר הרב אין חילוק אך לדעת הרשב"א נראה לי האיסור הוא בגלל שההושטה היא מעשה קירבה א"כ לכאורה שאני לוקחל ולא מושיט לא תהיה בעיה? תודה רבה כבוד הרב

  2. אז מה עושים בתינוק קטן שבוכה בידי אביו, ורוצה להעבירו לעימו בשעת נידות, האם אסור להעביר מיד ליד, וע"כ צריך להניחו על הספה וכדו' בוכה והאם תיקחהו משם, או דילמא בכה"ג יש להקל.
    ומה הדים במצב הנ"ל בנסיעה באוטובוס.