השתמשו לפני פסח בתבלינים שאינם כשרים לפסח

שאלה:

בישלנו בשר עם כמון בטעות לא כשר לפסח מה הדין
שכן אנו ספרדים שכן משתמשים בכמון

תשובה:

שלום וברכה בתבלינים יש חשש שמעורב בהם קמח, ולכן בפסח ודאי אסור להשתמש בתבלינים שאינם כשרים, אמנם כאן שהשתמשתם לפני פסח ובדבר לח, למנהג הספרדים אין אומרים שזה חוזר וניעור בפסח, ולכן כיון שהיום לפני החג כבר חל דין ביטול, מותר לאכול מאכלים אלו בפסח. להבא יש להשתמש רק בתבלינים כשרים לפסח.

מקורות:

ראה כאן, והוראת הגר"ע יוסף [יביע אומר ח"ב סי' כג] שספרדים מקילים בזה כהוראת השו"ע בסי' תמז שאין חוזר וניעור בפסח, ומותר לאכול בין לח בין יבש גם בפסח עצמו, ורק אם התערב בתוך הפסח יש את הכלל שחמץ אוסר אפילו במשהו.