הוצאת ספר נוסף עבור העולה – קורונה

שאלה:

בס"ד
בשבת קודש זו קראו אצלנו בתורה בחצר רק הבעל קורא עמד ליד ספר התורה ושאר העולים עמדו מרחוק וברכו והסתמכו על הפסק שבשעת הדחק גדול אפשר לעלות לתורה גם אם העולה אינו קוירא בספר דומיא דסומא שיכול לעלות[כדי שלא לעמוד בסמיכות לבעל קורא בגלל המגיפה ה"י] . אחד מהמתפללים הציע שפעם הבאה יביאו עוד ספר תורה עבור העולה שיקרא ממנו מלבד הספר תורה שיש אצל הבעל קריאה. האם יש בזה תועלת.? והאם מותר לעשות כן להוציא ספר נוסף בשביל זה?

תשובה:

שלום וברכה. לכאורה יש בזה ענין, אבל קשה לי לומר בזה ברורות, היות שלא הבנתי מעולם כיצד בעצם עובד הענין הזה של העולה לתורה… מצד אחד, אומרים ברכה רק על הקריאה עצמה, וקריאה בשקט לא מברכים עליה, ומצד שני יש הקפדה גמורה שלא רק יצא בשומע כעונה אלא גם יקרא בעצמו מתוך הספר, אף שזו קריאה שלא עליה מברכים… כיון שענין זה לא התחוור לי די הצורך זה שנים, קשה לי לקבוע בענין זה מסמרות.