הגעלת כלים בבית – קורונה

שאלה:

שלום רב, לגבי הגעלת כלים. לצערנו כיום המצב לא מאפשר הגעלת כלים בחוץ, ולכן נאלצים אנו להגעילם בבית. הסיר הגדול שבו אנו מגעילים את הכלים, הוא עצמו אינו מוכשר, אם כן כיצד מכשירים אותו?

תשובה:

שלום וברכה אכן המנהג הוא להגעיל את הסיר שבו מגעילים [אף שאינו חיוב מדינא כיון שאינו בן יומו]: לוקחים סיר גדול שלא היה בשימוש 24 שעות, נקי לחלוטין, ממלאים אותו עד שפתו מים ומרתיחים באופן שכשירתחו המים יגלשו מעט סביבותיו, ובזה הוא בעצם מעיקר הדין מוכשר, ואז מגעילים בתוכו את הכלים שרוצים לפסח, כאשר גם הם כבר לא בני יומם והם נקיים לחלוטין. בהצלחה.