תפילות ובקשות אישיות בתפילה

שאלה:

יש טעם בלהוסיף בתפילה דברים משלך ואם כן אז האם זה משנה אם מברכים בצורה חיובית כגון בריאות בעולם או שעדיף שלילי כגון שיפסיק הקורונה

תשובה:

שלום וברכה בודאי יש ענין להוסיף בקשות פרטיות, עיקר העבודת ה' של היהודי זה להרגיש שהוא תלוי בכל מעשיו בבורא יתברך, אדם שאינו מתפלל לה' שיסיר מאיתנו את מגיפת הקורונה או לכל דבר אחר מצרכיו האישים, נראה שאינו מאמין מספיק שהכל מאיתו יתברך… אחרת היה מבקש עוד ועוד, אלא שכבר הורה המשנה ברורה בסי' קכג וכן נהגו, שלא להוסיף בתוך ברכות שמונה עשרה, אלא בסופו לפני יהיו לרצון, או כמובן סתם באמצע היום… אין הבדל בנוסח שלילי חיובי, כל מה שאתה צריך ובמילים הכי פשוטות כמו שמבקשים מאבא… שמעתי פעם מהגר"ש פינקוס זצ"ל שהביא את דברי הרמב"ן הידועים שתפילה בעת צרה היא מצוה דאורייתא, והסביר שעת צרה אין הכוונה רק קורונה… גם אם אדם ממהר לאיזו פגישה ויש פקק בכביש והוא מבקש מה' להגיע בזמן זו מצוה דאוריייתא, שכן בכל דבר הכי קטן אנחנו תלויים בו יתברך. שיתקבלו התפילות.