קונה שרכש במחיר הנחה ורוצה למכור במחיר המקורי

שאלה:

שלום,
מותר למכור בגד שעולה 400 וקניתי אותו במבצע ב200 למכור ב350 ולכתוב במקום 400 אני מוכרת ב350?

תשובה:

שלום וברכה, בגד שמחירו 400, מותר לך למכור ב400, למרות שאת קנית אותו במחיר מבצע – בחצי מחיר. וכמו כן מותר למכור ב350, ולפרסם שהמחיר לאחר הנחה של חמישים ש"ח. בהצלחה.

מקורות:

אם המחיר שהמוכר דורש הוא המחיר שוק, אין איסור אונאה. ולמרות שהמוכר קנה במחיר מבצע, זכותו למכור במחיר המקורי. וכמו שאם המוכר קיבל מתנה שמותר לו למכור לאחרים בסכום המקורי.