דיני אבלות-ספירת העומר

שאלה:

שלום,רציתי לדעת מאיזה יום אסור להתגלח או לשמוע שירים,כי הבנתי שדיני האבלות של העומר לא מתחילים מהיום הראשון של העומר,ולגבי להתגלח אני יודע שאסור להתגלח בחול המועד,ככה שאני לסיכומו של עניין לא יודע מתי אסור/מותר להתגלח או לשמוע שירים,תודה

תשובה:

שלום וברכה הגילוח מותר רק עד ערב פסח בחצות היום [לאחר חצות אין להתגלח, מחמת שהוא יום טוב של הקרבת הפסח, ובחול המועד אסור וכאמור], המוזיקה אסורה ממוצאי שביעי של פסח. יום נעים

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לגבי תספורת כידוע לבני אשכנז מל"ג בעומר מותר ולבני ספרד מל"ד בעומר [ביום כמובן], ומנהג המקובלים עד ערב יום טוב של שבועות, ולגבי מוזיקה הגר"ע יוסף הקל לספרדים מל"ד בעומר, ובני אשכנז נהגו בזה חומרא עד ר"ח סיון בגלל גזירות תתנ"ו כמובא בט"ז בסי' תצג.