קריאת שמו"ת והשלמת הקריאה

שאלה:

האם בשבת זו שאי אפשר לשמוע קריאת התורה יש מצווה לקרוא שניים מקרא ואחד תרגום?
והאם לאחר מכן שיתאפשר להתפלל בציבור יהיה חובה להשלים את כל הפרשיות שלא שמעו?

תשובה:

שלום וברכה בודאי יש מצוה לקרוא שנים מקרא גם בשבת זו, ואדרבה, מי שאינו יכול לשמוע את הקריאה יש ענין מיוחד שיקרא לכל הפחות מחומש, ואם הוא יודע – בטעמים. לגבי השלמת הקריאה יצטרכו לקבל החלטה בכל מקום לפי ענינו, כיון שיש הרבה מקומות שקוראים בתורה במנין של מרפסות, ואם לא הציבור בכללותו נמנע מקריאה אין חובת השלמה, רק כאשר כלל הציבור במקום לא קראו משלימים. כמו כן נחלקו המגן אברהם ואליה רבה בסי' קלה, האם משלימים יותר מפרשה אחת, כך שאם נזדקק ליותר מאחת, זו כבר שאלה נוספת..