קריאת התורה בעולה אחד

שאלה:

האם אפשר לקיים קריאת התורה כשאחד יקרא הכל ולא יהיו שבעה עולים? (היות וסכנה ששנים יעמדו בסמיכות) ומה לגבי הברכות על הקריאה בצורה כזאת?

תשובה:

שלום וברכה כיון שסכנה להתקהל וכל אחד מתפלל מהמרפסת בביתו, אלו הסומכים על הצירוף למנין גם לגבי קריאת התורה, ינהגו כך, שאחד קורא ומברך תחילה וסוף כתיקון חז"ל המקורי.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. תחילה וסוף- זה אומר רק שתי ברכות בכל הקריאה? שמעתי קושיה מכהן שקורא שתי עליות אם אין לוי ומברך גם באמצע – וא"כ למה לא נברך ארבע עשרה ברכות (או שש) אם אחד קורא הכל?

  2. בודאי הכלל הוא שגם כשיש רק עולה אחד הוא מברך על כל עליה תחילה וסוף, רק כאן כיון שבלאו הכי מדובר במחלוקת כיצד לנהוג, ונהגו כרגע מחמת הדוחק לסמוך להקל שמצטרפים ויש קריאה בתורה, אני סבור שכאשר אין עשרה במקום אחד שזה עדיין נתון במחלוקת עדיף שלא להרבות בברכות.

  3. השולחן ערוך בסימן קמג סעיף ה כותב להדיא שהבעל קורא צריך לברך את כל הברכות אם אין אחר שיכול לברך וכן למדו ופסקו גדולי הרבנים