קינואה קמח סולת שיבולת שועל – האם הם חמץ?

שאלה:

שלום האם קינואה זה חמץ? מה הדין לגבי אריזות קמח שלמות, סולת חיטה מלאה, שיבולת שועל שנשארו האם למכור או לבער?

תשובה:

שלום וברכה קינואה זה קטניות ולא חמץ, ניתן לסגור את זה ולכלול במכירת החמץ. קמח אינו ודאי חמץ, יש יותר להניח שאינו חמץ [אא"כ היה בהקפאה שאז לחות המקפיא עשויה להחמיץ אותו], וניתן לכלול אותו במכירת החמץ. הסולת והשיבולת שועל זה חמץ גמור, וראוי שלא למכור בצכירת חמץ אלא לבער, אם זה הפסד גדול בשבילכם אפשר למכור, אבל לכתחילה עדיף כאמור לזרוק. שבת שלום וחג שמח.