קיום מניינים בזמן קורונה / קריאת התורה / עליית בן אחר האב

שאלה:

1.האם אפשר לצרף אנשים העומדים במרפסות שונות ורואים אחד את השני למנין לכל דברים שבקדושה?
2. אם כן, אפשר לקרוא בתורה?
3. אם כן, במרפסת אחת יש רק האבא עם הבנים שלו. איך לקרוא לשלושה קרואים?

תשובה:

שלום וברכה
  1. ראה כאן כמה וכמה תשובות בענין זה.
  2. לענין קריאת התורה יש דיון בזה בין פוסקי הזמן, כיון שכאן אין אפשרות של נדבה, לכאורה ניתן לסמוך על כך גם לגבי קריאת התורה, ולדעתי אם אי אפשר להביא קרואים הבעל קורא יקרא הכל ברצף בברכה אחת תחילה וסוף. ביום חול שיש שלושה מאותה משפחה, יעלו לתורה בלי הכרזת שמותיהם.