חזרה באמבולנס בשבת כדי להיות עם הילדים

שאלה:

אשתי צריכה ללדת בע"ה .יש מצב שזה יקרה בליל הסדר או בשבת. בבית יש ילדים קטנים .בצל הקורונה רחמנא ליצלן אין לי יכולת לדאוג לילדים שמישהו יהיה אצלם.האם ניתן לחזור בשבת אפ' ע"י אמבולנס .לא ניתן לחזור ברגל .בית החולים מחוץ לישוב

תשובה:

שלום וברכה לחזור עם יהודי באמבולנס ודאי אסור, זה ברור, מה שצריך זה אחד משני הדברים: אם אשתך לא זקוקה לך בלידה, סתם נחמד לה כמובן שתהיה איתה, אבל היא לא חוששת וזה לא גורם במיוחד לישוב דעתה, עדיף שהיא תיסע לבד ואתה תשאר בבית, אבל אם זה כן חשוב לה, תוכל לחזור עם גוי. מה שמטריד אותי פשוט זה איך אתה מתכוין להשאיר אותם כמה שעות טובות בלי השגחה??? אם אין לך ילדים גדולים בבית שיכולים להשגיח זה בלתי אפשרי ובלאו הכי תזדקק לשכנים ואם כן אסור לך גם לחזור, ואם יש לך ילדים גדולים שיכולים להשגיח אזי גם כן אי אפשר ואין צורך לחזור, תפרט יותר, ואנסה לדייק יותר. בשורות טובות ותמיד שמחות.