הגעלת כלים חדשים בזמנינו

שאלה:

שלום, קודם רציתי לדעת האם זה חובה להגעיל כלים חדשים? ואם כן איך אני יכול להגעיל עכשיו בקורונה כשלא ידוע לי על כלים ברחובות?

תשובה:

שלום וברכה מעיקר הדין בזמנינו יש לסמוך שהחמורים של ההברקה כולם סינטטים ולא מן החי, וגם אם מעורב בהם מרכיב מן החי הוא פגום לגמרי לכתחילה ואין צורך בהגעלה. ההגעלה היא חומרא שרבים נהגו בה אבל אינה חיוב. מי שרוצה יכול כמובן לערוך הגעלה בבית, ממלאים סיר עד שפתו במים ומרתיחים על האש, וכשהמים מבעבעים טובלים בהם את הכלים ולאחר מכן רוחצים אותם במי ברז. את הסיר עצמו ניתן להגעיל על ידי שממלאים אותו עד שפתו וכשהוא בעבע מכניסים משהו חם בעדינות לתוכו כך המים יגלשו סביבותיו.