תשלום למטפלת פרטית בתקופת הקורונה

שאלה:

שלום רב!
שילמתי בתחילת חודש 3 למטפלת עבור כל החודש, והגן נסגר ב15/03
היא טוענת שמכיון שכבר שילמתי "מראש" היא לא צריכה להחזיר, ובנוסף היא מעוניינת בתשלום עבור חופשת הפסח,
רציתי לשאול את מ"כ האם אכן יש סימוכין לדבריה- תודה.

תשובה:

שלום וברכה, מעיקר הדין אין חיוב לשלם על שביתת הקורונה. ואם שילם מראש יכולה המטפלת לתפוס כשליש מהתשלום. עבור חופשת ניסן (שבועיים חופש) יש לשלם תשלום מלא, מאחר והתשלום בניסן ניתן עבור העבודה שעבדה המטפלת במשך השנה. אם המטפלת מעכבת את התשלום של תקופת הקורונה, יכולים ההורים לתפוס את התשלום של חודש ניסן, מאחר ויש הפוסקים שחולקים וסוברים שאין חובה לשלם עבור תקופת השביתה. בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.