תשלום הסעות בתקופת הקורונה

שאלה:

הבן משתמש בהסעה לחיידר כל השנה, וההורים משלמים כל חודש מראש במזומן
השאלה:
האם על החודשים שאין חיידר בגלל המצב וההסעה לא עובדת ואין לו דלק או הוצאות אחרות שנובעות משימוש ברכב בגלל הנסיעות, ההורים אמורים לשלם? מה הדין? ומדוע?

יש לציין שגם אצל ההורים המצב הכלכלי לא הכי טוב בגלל המצב וגם האימא לא עובדת כרגע, וזה קשה לשלם על משהו שלא השתמשו בו בכלל, שלא באשמתם.

תשובה:

שלום וברכה, לפי הלכה אין חיוב על ההורים לשלם להסעה בזמן שביתת הלימודים. ואם שילמו מראש, צריך הנהג להחזיר כשני שליש מהתשלום. על חופשת ניסן, אם ההורים היו אומרים לשלם להסעה בחודש ניסן תשלום מלא למרות השבועיים חופש, צריכים ההורים לשלם עבור השבועיים של החופשה תשלום מלא. ואילו על השבועיים שהתבטלה הסעה בגלל הקורונה אין חובה לשלם כלל. בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.