קערת ליל הסדר

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. למרות שאני עושה את ליל הסדר כבר,שנים רבות , יש לי שאלה לגבי הכרפס. תמיד בכל שנה הכרפס היה אצלנו תפוח אדמה מבושל . לאחרונה ראיתי שיותר מהודר שיהיה דווקא סלרי. האם זה נכון ? או שאפשר להמשיך לאכול תפוח אדמה לשם כרפס ?
2. זרוע , אני תמיד מטגנת בשמן עד שיוצא שחום וקצת שרוף. האם זה בסדר ? ואפשר לטבל במלח ופלפל ולטגן בשמן ולשים בקערה , כדי לאכול אותו למחרת בבוקר ?

תשובה:

שלום וברכה
  1. אתם יכולים להמשיך במנהגכם, הסלרי היה מוכר יותר בארצות המזרח, והוא כנראה באמת הכרפס המקורי, אשכנזים לא הכירו אותו באירופה ולקחו תפוח אדמה, העיקר לטבל ירק לא מאוד עקרוני מה הוא יהיה.
  2. את עושה איתו מצויין.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בשם הרב ישראל בעלסקי זצ"ל (בהגדשפ"ס "בצאת ישראל") ראיתי מובא שניתן לקחת כל ירק שברכתו בפה"א.
    יתירה מכך, לדעתו הסיבה שלקחו סלרי הוא משום שכך היה מצוי (כמו שכתב הרב) וקראו לזה כרפס, ולכן כרפס הוא אחד מסימני הסדר, אולם באמת אין ענין בכרפס דווקא.