קביעת יום טוב שני של גלויות

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

רציתי לשאול לגבי יום טוב שני של גלויות הבנתי שבחו"ל חוגגים שני ימים טובים בחג שבועות אבל רציתי לדעת כמה ימים חוגגים סוכות טפסי בחו"ל כי בארץ ישראל חוגגים פסח שבעה ימים וסוכות שמונה ימים יחד עם שמיני עצרת טראש השנה הבנתי שהוא יומיים בין בישראל בין בחו"ל

תשובה:

שלום וברכה הדין של יום טוב שני תמיד קשור יום טוב עצמו ולא לחול המועד, כלומר גם בסוכות יש יום טוב שני, כאשר בארץ ישראל הוא היום הראשון של חול המועד, בחו"ל זה יום טוב שני, וכן כשבארץ ישראל אסרו חג של סוכות – למחרת שמחת תורה, בחו"ל הוא יום טוב שני. בראש השנה גם בארץ יש יומים, משום שיסוד הענין לעשות יום טוב שני היה עקב זאת שהיו מודיעים על קידוש החודש וקביעת תאריך ראש חודש על ידי שליחים שהיו יוצאים, ולחו"ל לא היו מגיעים תוך שבועיים, לכן עשו יום שני מספק כי לא ידעו מתי היה ראש חודש ביום זה או למחרתו. ובראש השנה שהוא בא' בחודש, גם בארץ לא היתה אפשרות להודיע…