עבודה של חלוקת מזון לבעלי חיים בחול המועד פסח

שאלה:

שלום כבוד הרב אני עובד בחלוקה של מזון לבעלי חיים. עכשיו בחול המועד אני מחויב לעבוד כדי לא להפסיד את העבודה עכשיו האוכל הוא לא כשר לפסח מה עליי לעשות ומה גם שהאוכל הוא לא אכיל לבני אדם ?????

תשובה:

שלום רב,

בחול המועד אסור לעבוד אלא אם כן זה דבר האבד – שיש הפסד (לא מניעת ריווח, אלא הפסד). לכן אם בגלל שתסרב לעבוד בחול המועד יפטרו אותך מעבודתך זה נחשב להפסד. אבל דומני שראוי להפסיד מקום עבודה כזה.. אם מזון מכיל חמץ אסור בשום אופן לחלק אותו בפסח. שהרי אסור להשהות חמץ כזה ברשותך. אז גם בעל הבית עובר על איסור, גם המקבל לאחר שהוא מקבל את זה. וגם אתה שיש לך אחריות על החמץ הזה כל עוד הוא אצלך. לכן ודאי שאסור לעבוד בעבודה זו בפסח.

לגבי שאלתך שהרי מאכל זה אינו ראוי ואינו אכיל לבני אדם. נכון, אבל בפסח נאסר גם חמץ גמור שהוא ראוי למאכל כלב. לכן צריכים לבדוק אם יש שם חמץ או לא, כי אם יש שם חמץ שאינו בתערובת זה אסור כל עוד הוא ראוי למאכל כלב. ראה שו"ע סי' תמב סעי' ט'. וראה עוד בשו"ת אור לציון ח"ג עמוד צב.