ספר תורה במניין מרפסות / ברכת כהנים

שאלה:

א.מה צריך לעשות אם במרפסת אחת יש ספר תורה וצריך 7 עולים(בשבת)או 3(חול) האם צריך דווקא 7 עולים או לבטל בכלל את הספר תורה?
ב. בברכת כהנים האם צריך שהכהן ירד למטה מהבניין ויראה את כל המרפסות(כמו דין שהציבור צריך להיות מלפני הכהן)?

תשובה:

שלום וברכה לכאורה אם אי אפשר שיהיו במרפסת כמנין העולים, עדיף שהבעל קורא יקרא הכל לבד בעצמו ויברך תחילה וסוף, כך נראה. אין צורך לראות את הכהן, ואם יש עשרה שרואים זה את זה זה מספיק, אלא שאם אין עשרה שיכולים לראות אלו את אלו, וכגון שהם בשלוש מרפסות, כאשר ממרפסת א' לא רואים את מרפסת ג ורק ממרפסת ב רואים את א וג', הכהן צריך להיות במקום שיכולים לראותו בכל המרפסות, ראה משנה ברורה בסי' קצה ס"ק ט ובשער הציון שם ס"ק ו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ע' או"ח קמ"ג סע' ה' בשו"ע שאם אין אחרים יכולים לעלות הבעל קורא עולה שבעה פעמים.
    מ"מ צ"ב איך יכולים לברך בכלל ברכות – עה"ת, על הנביאים, על ברכת כהנים [וגם על קריאת שה"ש בקלף] כיון הצירוף עדיין ספק וסב"ל??

  2. פוסקי זמנינו התייחסו לענין זה כהכרעה ברורה של המשנה ברורה, לכן לכל הפחות לבני אשכנז אין כאן ספק ברכות, בני ספרד יותר חוששים לדעת הכף החיים ששלל מנין שאין כולם באותה רשות.