ניקיון שידות ומזנון עבור פסח

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב,

האם מותר לנקות (היטב) שידות ומזנון רק עם מגבונים, מים וקצת סבון ואז לשים שם רק מוצרים כשרים לפסח(עבור פסח)?
*אין חובה* לשים על השידות והמזנון גליונות נייר או מפות וכו'? האם מספיק הניקיון שציינתי מעלה?

תודה רבה לכם, שאו ברכה וחג שמח.

תשובה:

מקומות ששמים שם חמץ ממש כמו ארונות אוכל נהגו כן לכסות לכתחילה בנייר לבן, זה אינו חיוב אבל ראוי כך לנהוג, בשאר ארונות אין צורך ואפשר לשים שם מוצרי פסח.