לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חזרת הש"ץ כשאין עשרה שעונים אמן

שאלה:

האם שליח ציבור הרוצה להתחיל בחזרת השץ או קדיש צריך להמתין לתשעה מלבדו שסיימו תפילתם?
או שדי בשמונה מלבדו?
והאם יכולים להצטרף ארבעה שהתפללו כבר לששה שלא התפללו לעניית חזרת השץ וקדיש לכתחילה?

תשובה:

מן העיון בדברי השו”ע סי’ קכד ומשנה ברורה נראה, שכדי להתחיל חזרת הש”ץ יש להמתין לעשרה שומעים, ואם לא כן “קרוב ברכותיו להיות לבטלה”. ואילו לענין אמירת קדיש די בתשעה שומעים ויש מקילים אף בשישה. אולם, יש מהפוסקים שהקילו אף לענין חזרת הש”ץ כמו בקדיש ולדעתם השו”ע חזר בו מדבריו. על ביאור המחלוקת וההכרעות השונות ראה מה שכתבנו כאן.