ברית מילה לפג – מתי?

שאלה:

תינוק שנולד בשבוע 36 עם צהבת כרגע עניין הצהבת הסתדר אבל משקלו 2.400 המוהל טוען שניתן למול אבל הרופא ילדים ממליץ לא למול מתחת למשקל 2.750.
מה צריך לעשות?

תשובה:

שלום וברכה יש להתייעץ עם מוהל מומחה ולא עם רופא הילדים, יש אמירה מקובלת שממשקל של 2.5 ק"ג מלים, אבל זה תלוי בילד, ההבדל של ה100 גרם אינו משמעותי, יש לבדוק אותו אם הוא חזק או לא, ורופא הילדים לא מנוסה בענין זה, אבל יש לקחת מוהל מומחה, אינני יודע היכן אתם בארץ כדי לייעץ לכם לגבי המוהל. מזל טוב ורוב נחת.