אכילת בשר ועוף בחג

שאלה:

ב״ה
האם קיימת חובה לאכול בשר ועוף בחג הפסח או בעצם בכל חג אחר? ואם כן ואני צמחוני, אני חוטא כשאני לא אוכל מהם?

תשובה:

מצווה לאדם לאכול בשר בחג. חלק ממצוות השמחה היא אכילת בשר כמו שכתבו שאין בשמחה אלא בבשר ויין. אולם מותר לאדם להיות טבעוני מסיבות בריאותיות ואין בכך פסול. מסיבה זו כתב בשו”ת אור לציון (ח”ב סי’ כא אות ג’): “ומי שרגיל לאכול מאכלים צמחוניים בלבד כיון שאינו מתכוין להתענות מבשר ויין רשאי לעשות כן גם בשבת וה”ה למי שאינו מתענג מבשר ויין שאינו חייב בהם ורשאי לאכול מאכלים אחרים”. כלומר בסעודת שבת שהענין הוא עונג, אדם שאצלו יותר עונג ותחושה טובה יותר דוקא צמחוני – רשאי לעשות זאת.