ביצים שחוממו באיסור במים שאינם מבושלים בשבת

שאלה:

שלום וברכה.
אדם לקח סיר עם ביצים מבושלות ושם בתוך הסיר במזיד מים מהברז. את הסיר הניח על הפלטה. כמובן שיש איסור בישול של המים. האם מותר לאכול את הביצים חמות או שצריך לחכות שהביצים יתקררו?
אודה לפסיקה לפי מרן השולחן ערוך

תשובה:

שלום וברכה נראה פשוט שכיון שיש לו הנאה בבישול האסור, אינו רשאי לאכול את הביצים עד שיתקררו, זה ברור, השאלה האם אחר כך מותר לו לאכול, או שיש כאן בליעת מים שהתבשלו באיסור שדינם ככל מאכלות אסורות, ויאסר עליו לאכול את הביצים גם אחר שיתקררו. ולמעשה זה מותר, כיון שאין לו מכך כל הנאה, וכאן יסוד האיסור הוא הנאה שבדבר, כך הובא בארחות שבת לגבי מי שהוסיף מים למיחם בשבת, שמותר להשתמש בכמות המים שבלאו הכי היתה כבר קודם במיחם אף שמעורבים בו מים שהתבשלו באיסור, כיון שאין מכך הנאה.

מקורות:

ארחות שבת פרק כה סעי' מא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לרב.
    יש לציין שגם בלי המים הביצים היו מתחממות.
    יוצא מכך שהמים לא הועילו ולא תרמו לחימום הביצים.
    הראיה לכך שאם תשים סיר עם ביצים בלי מים על הפלטה ואם תשים סיר ביצים עם מים יש את אותה תוצאה