שמן תירס בלי הכשר לפסח

שאלה:

שלום וברכה!!
ברוסיה אפשר לקנות שמן זית OU לפסח.
אנחנו לא אוכלים שמן זית. השאלה: הtם אנחנו יכולים לקנות שמן תירס בלי הכשר לפסח?

תשובה:

ראשית תירס זה קטניות, כך שאם אתם אשכנזים אין מה לדבר בכלל שאסור. אבל בכלל מוצר מתועש ללא כשרות ספציפית לפסח אין לאכול, אי אפשר לדעת מה היה עוד באיזור ובאיזו סביבה זה נעשה. תאכלו שמן זית בהכשר לפסח [ואם זו הקפדה הלכתית כל שהיא שנהגתם שיש בה טעם, תעשו עליה התרת נדרים]. בכל אופן מבירור שעשיתי אצל הרב ישראל בארנבאום מביה"ד במוסקבה שהוא הדיין האחראי על ענייני הכשרות שם, מסתבר [10:48, 1.4.2020] בארנבאום ישראל: במוסקבה ניתן לקנות גם שמן אגוזים, שמן כותנה שניתן לרכוש במוסקבה שמן אגוזים או שמן כותנה עם כשרות. למי שמשתמש בשמן כותנה. ולגבי שמן תירס, מלבד הנושא של קיטניות. צריכים לדעת שלפעמים יש שם תוספת של ויטמינים שהם הרבה פעמים עשויים מחמץ. ואם הייצור הוא באירופה ולא ברוסיה יכולה להיות בעיה נוספת: קווי הייצור עשויים להיות גם כאלה שמייצרים בהם שמן מן החי.