שימוש בפלאפון עם חסימה

שלום וברכה,
מה דעת הרבנים לגבי אדם שמחזיק סמארטפון לצורך זיכוי הרבים(אפילו יש לו שני פלאפונים,אחד פשוט שאיתו הוא מסתובב במשך היום וסמארטפון עם חסימה טובה בבית,שהוא משתמש עם הסמארטפון רק לדברי תורה וזיכוי הרבים),האם כדאי שהוא ישאיר את המצב הקיים?או שיזרוק את הסמארטפון לפח,ויפסיק עם הזיכוי הרבים.חשוב לציין שאותו אדם הוא אברך רציני בישיבה.

תשובה:

שלום רב,

אם הוא משתמש בו לצרכים חיוביים, וגם זה עם חסימה טובה כפי שנדרש. אני לא רואה סיבה שיזרוק את המכשיר. אדרבה ימשיך עם זיכוי הרבים שעושה.