קדיש במצב חירום – רבנים כמחוקקים

שאלה:

למה אין פסק הלכה מיוחד , לימי מגפה ומלחמה , למי שיש מחויבות להגיד קדיש פסק ההלכה המיוחד , יתן אפשרות להגיד קדיש ביחיד או בזוג .

תשובה:

חשוב לדעת, שבהלכה אנחנו לא מחוקקים אלא פרשנים או שופטים…, אי אפשר לחדש שקדיש יכול להאמר ביחיד, משום שיש הלכה "ונקדשתי בתוך בני ישראל" שמכאן למדו חכמים שצריך עשרה, ממילא, אדם שהוא אנוס ולא יכול לומר קדיש משום שאינו יכול עכשיו להתפלל במנין, אינו חייב לומר והכל בסדר, אבל אי אפשר לשנות את ההלכה שקובעת שדבר שבקדושה נאמר רק בעשרה… בשורות טובות